Kalau NUFF ZzZzZ tu..Tolong la gerak yer..3 kali cukup lah [F5].. kalau x jaga gak..biarlah NUFF tu tido..letih sangat la tu..hehe

Tolong Klik kalau ada iklan kat bwh k..

30 June 2010

Melaka Wonderland Theme Park & Resort.Jom kita serang!!!!


Sape pernah pegi tmpat ni?? Milo dah pegi..tp x masuk dlm pon..(time tu xde duit) hehehe..Nt time konvo ingat nak bwk family dtg cni.. ok x? tp sblum tu..Milo nak review skit pasal wonderland ni sbb dkt jer dgn tmpat milo blajar..

Satu lagi daya tarikan dan keunikan dari Melaka adalah Wonderland Theme Park & Resort yg baru dibangunkan.

Melaka Wonderland Theme Park & Resort ialah taman tema air dan resort yang terletak di Ayer Keroh Melaka, Malaysia. Melaka Wonderland adalah daya tarikan pelancongan terkini untuk pelancong tempatan mahupun luar negeri. Ini adalah pengalaman taman air lengkap untuk semua keluarga, anak-anak, remaja dan sesape yg suka main air.. mmg syok..x rugi kalu pegi..

Ada 16 tarikan, iaitu Tornado Chaser (1 di Malaysia), Lazy Crazy cum sungai, kolam 1 Big Wave, Adventure Pulau dan dikelilingi oleh 360 hektar hutan rekreasi.
 untuk lebih info sila ke website ni>>http://melakawonderland.com.my/

19 comments:

jfook said...

I heard its rather small right?

v!vi@n said...

yea me too..i heard its rather small...

kenwooi said...

never been there before.. seems interesting though =)

aanz said...

haishh..
sy ni blaja kat UTeM..
setahun dah
dulu hostel sy dkt2 situ jek..
tp x pernah jejak kaki lg..
huhuu..
mcm best..
sem baru dah nak start..
hohoo...nak pegi laa

♥ ciktira ♥ said...

dah bukak eh ?

Ery Farieha said...

lamenye x gi theme park camni~

Milofloat said...

jfook & vivian>> mybe it's rather small if u compare with sunway lagoon..but it's for fun..

kenwooi>> nery interesting to try it's..enjoy n release ur tnsion here..hehehe

aanz>> sy pon blajar kat ctu gak..dah 3 thn kat ctu..br je abis. walaupon lama kat sna..sy x penah masuk pon..hehe

cik ery>> cpt la bwk bfrend p sana..best tau..

ciktira>> 15 jun 2010 hr tu dah bukak ciktira oii..cpt try..

Nine said...

Salam, menarik sekali, satu hari tingin gak nak gi..ada tengok gak kawan dah pergi, mmg tenang tempat nih :)

cawan merah said...

macham mahal jek. kekeke..

noor afzan said...

cambest..

Milofloat said...

nine>> xkan tgk kwn pegi jerr.. abg nine pegi la try.. bwk family msti best..

cawan merah>> alaa..mahal skit jer.. bkn pegi tiap2 hari ponn.. hehehe

noor afzan>> mmg best..bleh main sampai puas...x puas jgn blk..hehe

BezBuddy said...

nak g...hoho

Sophia Rani said...

wow.. seronok ni.. even dok melaka tapi pergi situ pon tak penah lagi.. huhu

Nur Su'aidah said...

cm best jeeee!! tak pernah g lagi nih~

sarah shafie said...

kecik la..

AiN Z said...

dah lama tak pergi bermandi manda.. huhu

.s.o.f.i.a. said...

best nyer..... tapi jauh sangat!!!!

ateyn said...

mcm best aje~ blnje ateyn aa!~!

Anonymous said...

nk tnya... kt wonderland nie ada resort (apartment) untuk stay x.