Kalau NUFF ZzZzZ tu..Tolong la gerak yer..3 kali cukup lah [F5].. kalau x jaga gak..biarlah NUFF tu tido..letih sangat la tu..hehe

Tolong Klik kalau ada iklan kat bwh k..

08 March 2011

Mentor kembali..hangat!!!!


 Huhhh...sedar x sedar...skrang ni mentor dah masuk musim yang ke-5. Tengok mentor kalu ni pon nampak hebat2 ..1st impression ape yg korang agak berdasarkan mentor2 kat atas tu?..sape yang akan jadik juara kali nii... kalau pada jangkaan Milo, persembahan mybe Afdlin Shauki yg menarik n ade gimik2... tp kalau dari segi vokal tentulah milo pilih Erra....hehehe..
Kalau tgk kat protege nye plak..milo rase protege Rahim Maarof yg menang (Aiman)..ade gaya..apepon.. milo x sabar nak tgu konsert akhir final..

27 February 2011

Virus CityVille sudah merebak dalam Laptop aku.

Sudah sekian lama aku x update blog..
nak tau kenapa? 

Virus game CityVille sudah mula menjangkiti Laptop aku.. kalau bukak jer FB... msti cursor ni nak klikk je kat application CityVille ni..tension btul...hehehehe....ni sume sbb kawan2 yg ajar aku main benda ni.. 
tp virus ni still boleh dikawal oleh Milo..Milo memberikan tenaga utk mengawal virus ini.. =p

Bahaya ker x virus ni?...boleh delete ker??..kalau x bahaya xpe la..Milo nak biarkan je la..hehe..kadang2 bgs jgk..xde la bosan time xde keje..Just for fun!!

p/s: jangan sampai keje terabai sudah sbb main bnda ni k.. Good Luck (",)v

23 January 2011

Company pasang Unifi... Milo tlg promote..hehe




Pembinaan Mohamed Nazir Meraslam Sdn Bhd
11A, Jalan Rasmi 7,
Taman Rasmi Jaya,
68000 Ampang,
Selangor Darul Ehsan
No. TEL:- +603-42519157/9158 No. FAX:- +603-42510076/42525600

Pembinaan Mohamed Nazir Meraslam Sdn Bhd (MNM) ditubuhkan dan beroperasi pada bulan November 1990. Syarikat ini bermula dengan infrastruktur telekomunikasi, penyelenggaraan kabel, pembaikan dan kerja pemasangan. baca lagi>>

21 January 2011

Cabaran seorang pekerja site...

Assalamualaikum...
Milo slalu je dgr student kata: "best nye keje..bleh enjoy sana..enjoy sini...bila la nak keje..bosan btul blajar"
pekerja lak kate gini: "penat btul la keje..tringat mcm nak skolah blk jer" hehehe.. btul tak??
Milo pon rase gtu..mmg la penat..tp milo x terpk lg nak skolah blk..hehe..dah keje x semestinya kita dah berenti belajar...still blajar lg..cume bukan dalam kelas jer... byk bnda baru yg kita jumpe tiap2 hari.. Masa mula2 keje..byk bnda x tau...org sebut manhole..ape tu?? subduct, R12,JC9C? sume tu milo x tau... x blajar pon dulu time skolah..tp bila x tau kena la bertanya...last2...owwhhh!! br tau ape bnda tu...

Kerja mmg penat..tp mcm kerja Milo ni best...penat tp enjoy...masa kerja yg flexible....x perlu dok ofis ngadap PC jer...masuk ofis kul 9pagi...wat keje jap...wat weekly report..2 week rolling programme, n lain2 urusan....pastu dlm kul 11pagi...kuar pegi site...survey2..tgk org wat keje..kdg2 kena ukur jalan.. dari manhole ke satu manhole..tujuannye nak ukur panjang fiber optik kabel yg nak guna...dalam drawing lain..bila dah turun site...lain plak..ukur2 x sama dgn yg state dlm drawing...kdg2 manhole xde..dah kena tumbus ngan premix jalan..terpaksa la cari...huhuhu...kalau cuaca redup xpe...ni panas terikk...huhh...terbakar rase.. hehe

Kerja ni kena byk bersabar...jgn tension2..wat keje smbil enjoy... kdg2 project manager pon turun ukur jgk.. (mcm gmbr kat atas tu).hehehe....bila keje mcm tu..kita rasa enjoy...boss baik...staff2 lain ok..peramah..  bila time lunch jer rase lg best...sbb boss slalu blnje....asyik mkn free jerr...boss xpe sbb sume bleh claim... 

Lps lunch bese blk ofiss...nak kate rehat kat ofiss x jgk...still buat keje..smbung wat report... smbil2 wat keje tu bukak lagu...layan FB jap...relex jerr rase keje gini...boss x pressure pon..jnji kerja siap..hehehe..
Milo suke keje mcm ni kalau nak compare keje kat kilang..x enjoy jer rase...kesimpulannya kerja site mmg best...tp depend pada enviroment keje la...milo suke...hehehehe



19 January 2011

Thanks To Mr/Mrs Nuff...big shock!!!

Lama btul Milo x update blog ni....nak tau x sbb ape blog ni terbiar gtu jer?? bukan sbb Milo malas.. nak kate bz xde masa nak update..x bz pon..hehehe..sebenarnya Milo guna Broadband jer utk online..sudah semestinya la internet ni slow..nak bkk blog pon loading lama giler..tu pasal la xde mood nak update blogg..

Smalam time tengah wat keje kat ofis...Milo teringat lak pasal Membership status "gelihati" kat nuffnang.. terus Milo sign in nak tgk status tu berubah ke x slps sekian lama blog ni x terupdate...Bila nmpak jer Membership status "gelihati" tu... huhhh..lega rasenya..ingatkan dah kena drop dah...Thankss Mr/Mrs Nuff...gembira rasenye...

Lps tu tgk lak kat Analysis...x sngka ade jgk yg tgk entry kat Milofloat.blogspot.com nii....bangga rasenye walaupon x ramai.. tp sekurang2nya ade jgk yg intai blog nii..pastu Milo klik plak kat earning.. woww!!
 last entry Milo post masa Raya Aidilfitri...ade uplaod skit gmbar2 n kad raya utk kwn2... (entry tu bertarikh 04 SEPT 2010)....skrg ni dah 20 JAN 2010... ade la 4bln 16hari...satu tempoh yg lama..huhuhu.. tp Mr/Mrs Nuff yg baik hati x drop status "gelihati" & bg duit saguhati dlm acc Milo.. 4 bln lps Milo check ade la RM50++ (Lima Puluh Ringgit Lebih Sahaja) bkn lima ribu..hehe..tp smalam Milo tgk ade RM70++.. bg blog yg x terupdate..kira satu nilai yg besar... Lps ni harap mood utk update blog makin bertambah..hehe..
Note: Header yg kat atas tu pon x tertukar lg..hehehe..xpe..next entry nt Milo tukar yg baru..

04 September 2010

Kad raya utk korang

01 August 2010

Convocation Utem kali ke-6



Assalamualaikumm...

lama btul milo x update blog..bukan dah hilang minat utk ber blogging... tp masalah internet milo ni yg terlampau slow mcm labi-labi...hehehe..x update bukan bermaksud x BW pon...cuma BW x byk la sbb loading tu lama sngat...tu yg milo jd tension skrang...huhu

Hari ni tenet milo terlampau laju lak..sbb tu yg terasa nak update blog tuhh....hr ni milo nak citer pasal konvo milo yg x lama lg.. x sabar rasa nyer..akhirnya hampir tercapai jgk milo nak konvo..

Jadual planning milo utk Majlis konvo ni..InsyaAllah..
  1. 4hb ogos 2010 - Bertolak dari KB ker Melaka.Naik bas kul 8pm..sorang2 tnpa teman..huhuhu..
  2. 5hb ogos 2010 - Sampai Melaka n tumpang umah member dulu sbb check-in homestay hari sabtu(7hb), Settlekan semua urusan yg diperlukan sblum majlis konvo - Bayaran konvo kena guna money order@bank draf, pastu nak isi survey pengesanan pelajar, ambik gmbar alumni n jubah..
  3. 6hb ogos 2010 - Kalau semua urusan diatas tu dah settle.. hari ni milo nak rehat kot... lupa lak.. mungkin milo kena g ambik kunci homestay dgn tuan rumah sbb esok tu family milo dah datang. soo dpt la kitaorg check-in dlm tghhr sabtu..
  4. 7hb ogos 2010 - Pagi tu milo ade raptai kat Dewan Besar.ptg tu lak family milo sampai. Rehat2 jap..sambil tu plan utk g jln2 ronda melaka..Malam tu lak ingat nak bawak family pegi makan ikan bakar..Mybe milo kena sponser semua perbelanjaan utk kali ni..keringg abis poket milo kali ni.....huhuhu..
  5. 8hb ogos 2010 - kul 8am milo dah kena ade kat Utem utk Majlis Konvo yg real punya.. Nervess nyerr..
Harap2 dapat jumpa dgn semua kwn2 kat sana..msti meriah dgn citer masing2.. my frenzz..see u later...