Kalau NUFF ZzZzZ tu..Tolong la gerak yer..3 kali cukup lah [F5].. kalau x jaga gak..biarlah NUFF tu tido..letih sangat la tu..hehe

Tolong Klik kalau ada iklan kat bwh k..

04 December 2009

Kursus Kompeten PLC

Salam...

Milofloat dan geng2 br jer lepas abis Kursus kompeten PLC. kursus ni berjalan selama 5 hari. mmg best..x rasa bosan n tension pon. dah la mkn minum semua Utem bg. Semua Utem support. kalau ambik kursus ni kat luar, biasa kena byr mahal.x tau la brape ratus..tp kat cni utem bg free jer. bagus betul Utem ni kan??? Duit byk tapi kalau x gunakan untuk student rugi la...msk cni bkn free..kena byr gak yuran..hehehe..

Ni la gmbar2 yg sempat milofloat snap. tu pon time instructor ade.hehehe.. tp instructor baik jer. introduce skit psl instructor ni. Nama dia Mrs Patricia dari SMC industri. berpengalaman dlm bidang PLC and P.h.e.u.m.a.t.i.c..btul ker ejaan ni??hehe..

Pada geng2 PLC sessi 2 ni..korang boleh la tgk gmbar/video korang kat bwh ni..




Kursus ni mmg bagus untuk sapa2 yg nak mntak keje kat industri pasni. bleh la tunjuk sijil ni. Dapat 2 sijil. Satu sijil kehadiran dari UTeM dan satu lg Sijil Kompeten dari SMC. hehehe..

Lepas abis kursus ni rasa boring lak dok umah.. x tau la nak letak entry ape pasni..tgu jer la..



5 comments:

Ejay said...

what is PLC?

niesz said...

niesz dr dulu nk amik kursus for SAS..but sampai skang x dpt2..if nk daftar je mesti da full..
nk daftar kat luar mmg x ley r..kene byr beribu..huhu..sedey nyer..

Milofloat said...

Ejay##PLC tu stand for Programmable Logic Controller...kalau saper yg blajar bhgn electric n electronic msti tau..hehee..

Niesz##SAS tu ape yer?? awk daftar kat mana tu?? kursus mmg la mahal kalau ambik kat luar..kalau buat kat universiti free jer. x yah byr satu sen pon..tu yg best..sijil pon dpt..

Anonymous said...

mere..mere... hahha..
nape sikit sgt... letak la bnyak sket gamba2 tue..hahah
lanzzz>>>

chekZu said...

salah eja la milo.. bukan pheumatic, tp PNEUMATIC..pneumatic ni compressed air (angin)..dulu mase dip. PLC ni la subjek pg best, mencabar n enjoy..alhamdulillah dpt score, tp kat utem dia ajar sket je..dlu bt PLC guna pneumatic n hydraulic skali..layan~