Kalau NUFF ZzZzZ tu..Tolong la gerak yer..3 kali cukup lah [F5].. kalau x jaga gak..biarlah NUFF tu tido..letih sangat la tu..hehe

Tolong Klik kalau ada iklan kat bwh k..

13 November 2009

Double Yahoo Messenger dalam 1 windows

Aku just nak share 1 info yg aku br belajar ni....Dah lama aku tgk kat PC org lain..mcm mana dia buat smpai bleh bukak Ym sampai dua tiga kat 1 PC...tp time tu aku x ambik kisah sngat. tp br jer terfikir nak buat jgk kat laptop aku ni....xde susah pon...tp kena cari tutorial kat blog..

Just aku nak bg th kat korang yg x tau lg...nt bleh try buat...
nak bukak smpai 10 YM pon xper...Follow jer step ni...gerenti jd punyer..


bukak run....pastu taip regedit...> klik OK



klik pada HKEY_CURRENT_USER



klik Software



klik Yahoo



klik Pager



Step6: Klik Test



klik kanan New -> DWORD Value
tukarkan Default kepada plural



Setkan Value Data kepada 20



Sekarang..cuba buka YM..try login dua @ tiga YM. Bleh x?
nt xde lah kena signout kalau kawan nak guna ym...harap2 berguna la tutorial ni pada korang... bleh la ajar kawan lak..hehehe

3 comments:

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

amat berguna bg mereka yg berkongsi lap top atau pc..hahaha

hanaahmad said...

bgsla...sng sy nak guna 2 ym..almaklumler ade 2 akaun ym..hehe..thnx!

...aRa... said...

hye..nice info...bleh tak saya nk post kat blog juga bnda nie...n sya link pd page awk?